Dolar 39,6706
Euro 45,7795
Altın 4.297,56
BİST 9.203,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 33°C
Hafif Yağmurlu
Antalya
33°C
Hafif Yağmurlu
Pts 34°C
Sal 34°C
Çar 34°C
Per 34°C

Ogmentasyon ile implant mümkün!

Üsküdar Üniversitesi Diş Hastanesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Altop, diş çekimi sonrası implant uygulamasına engel oluşturabilecek çene kemiği erimesine karşı uygulanabilecek ogmentasyon işlemleriyle ilgili bilgi verdi.

Ogmentasyon ile implant mümkün!
REKLAM ALANI
29 Mayıs 2025 12:40
21

Üsküdar Üniversitesi Diş Hastanesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Altop, diş çekimi sonrası implant uygulamasına engel oluşturabilecek çene kemiği erimesine karşı uygulanabilecek ogmentasyon işlemleriyle ilgili bilgi verdi.

Kemik erimesi sonrası ogmentasyon işlemi ile implant yapılabiliyor…

ARA REKLAM ALANI

Diş çekimlerinden sonra, uzun dönemde karşılaşılan en büyük problemlerden biri çene kemiklerinde görülen erime olduğuna dikkat çeken Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Altop, “Ancak İmplant uygulayabilmek için  belirli yükseklikte ve kalınlıkta kemik varlığına ihtiyaç duyulur.” dedi.

Bu tarz vakalarda sıklıkla hastanın kendi kemiğinden alınan ya da yapay biomateryaller kullanılarak sorunun giderildiğini dile getiren Altop, “Basit vakalarda sentetik kemik greftleri ve bariyerlerini   kullanılırken, daha geniş hacimde kemiğe ihtiyaç duyulduğunda hastanın kendi çenesinden doku  alarak kemik naklini gerçekleştirilebiliyor. Cerrahi prosedür, kemik yetersizliğinin miktarına,  yatay yada dikey yönde oluşuna göre değişebiliyor. Ogmentasyon işleminden 4 ila 6 ay sonrasında çene kemiği implant yapımına uygun hale geliyor.” açıklamasını yaptı.

Vakanın durumu ogmentasyon tercihinde belirleyici!

Otojen greftleme işlemlerinde, hastanın kendi kemiği ve kemik vidalarının kullanıldığını ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Seda Altop, “Bekleme süresinin 4-4.5 ay sürmesi, yüksek biyouyum, düşük komplikasyon riski gibi avantajlar sağlarken, ikinci bir cerrahi alanın oluşması dezavantajına sahip.” dedi.

Yapay biomateryallerin ise sentetik yada hayvan ve insan kaynaklı olarak üretildiğini aktaran Altop, “Operasyonda kemik tozu, bariyer ve fiksasyon vidaları kullanılır. Yeni kemik oluşum süreci 6-7 ay kadar sürebilir, biyouyumu daha düşüktür. Ancak cerrahi prosedürü daha kolaydır.  Tercih vakanın durumuna ve hekimin deneyimine  göre şekillenir.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Wordpress Hosting ingilizce kurs plastic producer Clio Yedek Parça Logan yedek parça axial fan çelik bariyer labomat ankara cıkıslı turlar thermowell alerji testi fiyatları ges ne demek solar akü şişme mont klinik dekorasyonu cubes ankara ulusal taşıt tanıma sistemi şanlıurfa trafo fabrikaları su jeti e imza saat Peugeot Yedek Parça briket fiyatları Kaya Tuzu granül aktif karbon yurtdışı turlar