Dolar 39,6706
Euro 45,7795
Altın 4.297,56
BİST 9.203,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 33°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
33°C
Parçalı Bulutlu
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 33°C
Sal 34°C

Egeli Eczacılık öğrencileri atık ilaç kutularını sanata dönüştürdü

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde “Atık İlaçlar Sanatla Buluşuyor” sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.  

Egeli Eczacılık öğrencileri atık ilaç kutularını sanata dönüştürdü
REKLAM ALANI
3 Haziran 2025 10:35
26

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde “Atık İlaçlar Sanatla Buluşuyor” sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.   Eczacıbaşı Toplantı ve Sergi Salonu’nda açılışı yapılan sergide, atık ilaç kutuları sanata dönüştürülerek çevre sağlığına dikkat çekildi. Sergi, Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Kaymak Özdemir’in yürütücülüğünü yaptığı ve ikinci sınıf öğrencilerinin hazırladığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlandı. Serginin küratörlüğünü ise Metin Birecikligil üstlendi.

Serginin açılışında konuşan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, “Eczacılık, yalnızca bilimsel değil, aynı zamanda vicdani sorumlulukları da içeren bir meslek. Atık ilaçlar yalnızca çevre için değil, insan sağlığı için de büyük risk. Bu sergi, hem bu riske hem de eczacının bu süreçteki rolüne dikkat çeken anlamlı bir çalışma oldu. İlacın geliştirilmesi, üretilip hastalara sunulması, ilaçla ilgili danışmanlık verilmesi kadar atık ilaçların çevreye ve insan sağlığına olan etkilerini önleme noktasında da eczacılar olarak sorumluluğumuz büyük. Öğrencilerimizin bu sorumluluğu bir adım daha ileri taşıyarak hem farkındalık oluşturan hem de yaratıcı bir yaklaşım sergileyen bu projeyi hayata geçirmeleriyle büyük gurur duyuyorum. Bu sergi; eczacılığın sadece bilimsel temellere dayanan değil, aynı zamanda vicdani yönü de olduğunu, sanatın, toplumsal sorunlara güçlü bir ses kazandırabileceğini ve en önemlisi, gençlerin enerjisiyle büyük değişimlerin mümkün olduğunu bir kez daha gösteriyor. Projeyi sahiplenerek emek veren tüm öğrencilerimize, onlara danışmanlık yapan değerli öğretim üyemize ve serginin hayata geçmesinde emeği geçen herkese en içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

ARA REKLAM ALANI

“Atık ilaçlar doğa için ciddi bir tehdit”

Proje danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Kaymak Özdemir ise sürdürülebilirlik temasına vurgu yaparak, “Bu yılın konusu olarak sürdürülebilirliği ele aldık. Atık ilaçlar doğa için ciddi bir tehdit. Bu sergiyle hem bu soruna dikkat çekmek hem de öğrencilere sosyal sorumluluk bilinci kazandırmak istedik” dedi. Dr. Öğretim Üyesi Ayşegül Kaymak Özdemir, projeye Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Ege Öğüt’ün tanıtım videosu ile katkı sunduğunu ve eserlerin oluşturulmasında çok sayıda bağışçının emeği olduğunu belirtti.

Sergiye katkı sunan öğrenciler, çok detaylı bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek, projenin yalnızca sanatsal değil, aynı zamanda bilimsel araştırma boyutunun da bulunduğunu söylediler.

Atık ilaçların doğaya verdiği zarar hakkında hem bilimsel hem sanatsal farkındalık yaratmayı hedefleyen sergi, öğrencilerin sosyal sorumluluk çerçevesinde ürettiği yaratıcı fikirlerin somut bir ürüne dönüştüğü örneklerden biri olarak dikkat çekti.

Sergide EÜ Eczacılık Fakültesi öğrencileri; Alp Ege, Bora Dönmez, Ece Aydemir, Hatice Bakır, Hürriyet Cengiz, Kutalp Şaldıran, Nilay Şatıroğlu, Roşev Tekin ve Sena Çobanoğlu’nun eserleri yer aldı.

 

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Wordpress Hosting ingilizce kurs plastic producer Clio Yedek Parça Logan yedek parça axial fan çelik bariyer labomat ankara cıkıslı turlar thermowell alerji testi fiyatları ges ne demek solar akü şişme mont klinik dekorasyonu cubes ankara ulusal taşıt tanıma sistemi şanlıurfa trafo fabrikaları su jeti e imza saat Peugeot Yedek Parça briket fiyatları Kaya Tuzu granül aktif karbon yurtdışı turlar